Вночі РФ випустила по Україні 81 БпЛА та чотири ракети: що вдалось збити

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Уночі 24 вересня російські окупанти атакували Україні 85 повітряними засобами – чотирма ракетами та 81 ударним безпілотником.

За даними ПС ЗСУ, росіяни випустили:

  • одну балістичну ракету “Іскандер-М” із Ростовської області (РФ)
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору Брянської області (РФ)
  • одну ракету (тип встановлюється) із Курської області (РФ)
  • 81 ударний БплА типу “Shahed” із районів Курськ та Приморсько- Ахтарськ (РФ)

Основною ціллю ворога були північні та центральні регіони України.

У результаті протиповітряного бою збито 66 ворожих ударних БпЛА, ще 13 безпілотників локаційно втрачені унаслідок протидії Сил оборони.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Збивали БпЛА у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Миколаївській областях.

“Увага! При виявленні підозрілих предметів, схожих на безпілотники, застерігаємо громадян не здійснювати жодних дій самостійно, а одразу сповіщати правоохоронців чи місцеву військову адміністрацію”, – закликали у Повітряних силах.

Паралімпійська спортсменка та військовий, що втратив ногу на фронті, закохалися і одружились. Історію пари розповіла українська служба ВВС. 

Кабмін виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року, про що стало відомо з документів, які отримала “Українська правда”.

З 10 листопада в Європейському Союзі почне діяти нова IT-система Entry-Exit System (EES), що змінить процедуру в’їзду до країн ЄС для українців.

Російські війська вночі 24 вересня обстріляли Запоріжжя. Є жертви.

У Черкасах лікарі успішно видалили шість гайкових ключів, які пацієнт проковтнув. Він завершив курс лікування і вже повернувся додому.