Запрошення України до НАТО є частиною Плану перемоги – Єрмак

Джерело: Андрій Єрмак/Телеграм

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що запрошення України до НАТО є частиною так званого “плану перемоги” у війні.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський має намір представити “план перемоги” у війні президенту США Джо Байдену під час візиту до США. 

“Запрошення України до НАТО є частиною Плану перемоги. Я так само закликав партнерів не зважати на погрози щодо ескалації з боку РФ”, – написав Єрмак.

За даними The Times, також серед вимог Зеленського – отримання гарантій безпеки, щоб уникнути тиску на Україну для укладення невигідної мирної угоди в майбутньому. 

Основні пункти плану, за даними журналістів, включають:

  • гарантії безпеки від Заходу, схожі на пакт про взаємну оборону;
  • продовження операцій ЗСУ в Курській області для отримання стратегічної переваги;
  • запит на сучасні види озброєння;
  • міжнародну фінансову допомогу для відновлення економіки України.

Крім зустрічі з Байденом, Зеленський планує представити свій план кандидатам у президенти США, зокрема віцепрезидентці Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Союзники України на Заході намагаються знизити очікування щодо плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє у США.

Сполучені Штати Америки вже 25 вересня можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів.