Демократи мають побоювання щодо заниження кількості голосів за Трампа в опитуваннях

Джерело: The Hill

Демократи в Сенаті схвильовані тим, що кількість голосів за Дональда Трампа в опитуваннях занижено. За їхніми словами, незначна перевага віцепрезидентки Гарріс у ключових штатах, особливо в Пенсильванії, викликає серйозне занепокоєння.

Після шоку від поразки Гілларі Клінтон у 2016 році та здивування результатами президента Трампа у 2020 році, законодавці-демократи готуються до чергової несподіванки у ніч виборів.

Зокрема, вони сподіваються, що Гарріс зможе перевершити результати опитувань, залучивши на виборчі дільниці велику кількість молодих виборців, а також темношкірих і латиноамериканських виборців. При цьому вони визнають, що створення більшої, ніж очікувалося, коаліції на підтримку Гарріс є “неперевіреною гіпотезою”.

Як розповіли у виданні, демократи починають хвилюватися, що їхня партія може знову бути “затуманена помилковим почуттям оптимізму” на тлі опитувань, які свідчать, що Гарріс має невелику, але стабільну перевагу в трьох ключових штатах, які утворюють “блакитну стіну”: Мічигані, Пенсильванії та Вісконсині.

Сенатор Рафаель Уорнок, який представляє штат Джорджія, що коливається, сказав, що на цей момент неможливо знати, хто попереду, оскільки багато опитувань показують, що Гарріс і Трамп йдуть нога в ногу в межах похибки.

Тоді як інший сенатор-демократ, який говорив на умовах анонімності, визнав, що і Клінтон, і президент Байден мали кращі показники в опитуваннях проти Трампа в 2016 і 2020 роках відповідно, ніж у Гарріс зараз.

“Це зловісно. Безумовно, це викликає занепокоєння, але ви працюєте так старанно, як тільки можете, незважаючи ні на що. Мені здається, що неможливо зробити набагато більше, ніж ми вже робимо”, – сказав законодавець.

За словами сенатора-демократа, соціологам важко оцінити підтримку Трампа, оскільки багато виборців, які його підтримують, можуть не хотіти спілкуватися з ними або не бажати відверто говорити про свої політичні погляди.

Інший сенатор-демократ, який також говорив на умовах анонімності, сказав: “Я не думаю, що будь-яке опитування зараз щось означає”.

За даними агенції, якщо Гарріс виступить так, як в середньому прогнозують опитування, вона буде обрана президенткою у листопаді. Але Трамп має досвід перевищення середніх показників опитувань, особливо в штатах Середнього Заходу, де його популістські послання приваблюють білих виборців, які працюють у робітничих колективах.

Американська транснаціональна корпорація Cisco оголосила про скорочення свого штату у світі на ще 7%.

Народного депутата Артема Дмитрука вранці 24 вересня затримали у Лондоні. Нині він, ймовірно, готується до судового засідання стосовно екстрадиції.

Міністерство торгівлі США планує заборонити китайське програмне і апаратне забезпечення в транспортних засобах з міркувань національної безпеки.

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,

Міжнародна група вчених з Ізраїлю, Швейцарії, США та інших країн відродила вимерле дерево, яке згадується в Біблії, проростивши насіння віком близько 1000 років.