СБУ встановила окупантів, які знущалися з українських полонених на Харківському напрямку

Джерело: СБУ

Правоохоронці ідентифікували двох окупантів, які знущалися з українських військовополонених під час спроби повторного наступу РФ на Харківську область.

Слідчі встановили час і місце злочину та ідентифікували підозрюваних — бійців угруповання “Сєвєр”. Ними виявились командир стрілецької роти Олексій Кіпрін (позивний Барс) та його підлеглий Олексій Кучманов (позивний Кнавон).

Джерело: СБУ

За даними слідства, наприкінці травня поблизу селища Стариця Чугуївського району окупанти разом із трьома спільниками взяли в полон чотирьох українських військових. Вони закрили їм очі, зв’язали руки і знущалися з них, фільмуючи все на телефон.

Окупанти били українських полонених ногами по всьому тілу, імітували страту, стріляючи зі зброї, змушували співати гімн СРСР.

Крім того, виявилось, що командир, Олексій Кіпрін, публікував у соцмережах свої фото у військовій формі з підписом “на сторожі Русі з 2014 року” і має багаторічний досвід служби в незаконному формуванні “ЛНР”.

Російським військовим оголосили підозру в жорстокому поводженні з військовополоненими, і вирішується питання щодо їх оголошення у розшук.

Як повідомили джерела Суспільного, доля чотирьох українських військовослужбовців, з яких знущалися підозрювані, нині невідома.

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,

Станом на вечір 24 вересня кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова зросла до 34 осіб.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.