На Вінниччині затримано агента ФСБ, який шпигував за переміщенням бойової техніки

Джерело: Служба безпеки України

У Вінницькій області затримано агента ФСБ РФ, який слідкував за переміщенням бойової техніки Сил оборони у напрямку фронту.

За даними слідства, затриманий шпигував за підрозділами ЗСУ, які рухались автошляхами Вінниччини та Черкащини.

З допомогою фігуранта РФ сподівалася у режимі реального часу відслідкувати маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар.

Затримний – 51-річний фельдшер, який активно підтримував РФ у телеграм-каналах.

За інструкцією ФСБ, фігурант на своєму авто виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів Сил оборони.

Задокументовано епізод, коли, виявивши військову колону, фігурант “сів їй на хвіст” і їхав за нею майже 100 км. Так він намагався встановити маршрут, а також кількість і види техніки у колоні.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили зрадника і затримали його поблизу власного помешкання. До цього було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

На місці затримання у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації зі “зв’язковим” ФСБ – Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер “Лохматий”) з Донецька.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Колишній міністр оборони Японії Ішіба Шіґеру буде наступним прем’єр-міністром країни після перемоги на виборах лідера Ліберально-демократичної партії.

Головний помічник глави угорського уряду Балаж Орбан викликав шквал критики після заяви, що у випадку вторгнення Росії в Угорщину, вона б не стала захищатись, як Україна.

Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження через смерть військовослужбовця в ДТП. За кермом автомобіля, який наїхав на чоловіка, був один із керівників Ніжинського райуправління поліції.

У Тернопільській області місцевий мешканець пошкодив могили 11 військовослужбовців. Його вже затримали. За вчинене йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Іллічівський міський суд закрив справу проти співачки Христини Соловій, яку звинуватили у вживанні нецензурної лексики на концерті у Чорноморську.