Жінкам потрібно більше спати, ніж чоловікам — дослідження

Джерело: Women’s Brain Health Initiative

Дослідження свідчить, що жінкам потрібно більше спати, ніж чоловікам, оскільки вони частіше страждають від побічних ефектів від нестачі сну.

У ході дослідження, проведеного вченими з Медичного університету Дьюка, обстежили 210 чоловіків і жінок (обидві групи – середнього віку) і виявили, що жінки, які недосипають, схильні до депресії, гніву та психологічної нестабільності.

“Ми виявили, що для жінок поганий сон тісно пов’язаний із високим рівнем психологічного стресу та посиленням відчуття ворожості, депресії та гніву. На відміну від цього, ці почуття не були пов’язані з однаковим ступенем порушення сну у чоловіків”, – сказав Едвард Суарес, доцент кафедри психіатрії та поведінкових наук і провідний автор звіту дослідження. 

Команда експертів також виявила, що жінкам потрібно більше спати, ніж чоловікам. Професор Джим Хорн, директор Центру дослідження сну при Університеті Лафборо, сказав, що жінки за своєю природою – більше мислителі і, як правило, мають підвищену мозкову активність, порівняно з чоловіками.

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Meta представила окуляри Orion як “найдосконалішу пару окулярів доповненої реальності (AR) з коли-небудь створених”. 

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.

Активісти Just Stop Oil облили супом дві картини Вінсента Ван Гога через кілька годин після того, як інших двох активістів засудили до тюремного ув’язнення за напад той же витвір мистецтва.