У КНДР назвали американську військову допомогу Україні «величезною помилкою»

Джерело: Reuters

У Північній Кореї розкритикували новий пакет американської військової допомоги Україні, попередивши про небезпеку ядерної війни.

“США й заходу не варто відкидати або недооцінювати серйозне попередження Росії. Чи дійсно США та захід спроможні дати раду наслідкам, коли вони граються із вогнем з ядерною супердержавою Росією”, – заявила сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон.

За її словами, новий американський пакет військової допомоги Україні на 8 млрд дол. це – “неймовірна помилка й дурний вчинок”.

Чжон наголосила, що продовжуючи підтримку України Вашингтон загострює конфлікт в Україні та штовхає усю Європу до межі ядерної війни.

Зазначається, що Чжон обіймає одну із керівних посад у Робітничій партії КНДР й регулярно робить авторитетні заяви стосовно позиції Пхеньяна у безпекових та політичних питаннях. Побутує переконання, що ці заяви отримують схвалення лідера КНДР Кім Чен Ина.

За даними США, з вересня минулого року КНДР передала Росії щонайменше 16500 контейнерів зі зброєю. РФ уже неодноразово застосовувала проти України північнокорейські ракети. Однак як Росія, так і Північна Корея заперечують торгівлю зброєю, заборонену резолюцією Ради Безпеки ООН.

Колишній президент Дональд Трамп під час свого розкритикував віцепрезидентку Камалу Гарріс, назвавши її “розумово відсталою”. Водночас президента США Джо Байдена він сказав, що висловлює сумніви щодо його розумової спроможності.

Командир 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, полковник Іван Віннік, висловив подяку своїм підлеглим після звільнення з посади.

Повномасштабна російсько-українська війна, що триває вже третій рік, а загалом має понад десятирічний досвід, створює…

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович ініціювала перевірку всіх закладів, де цілодобово перебувають діти. Причиною стало виявлення можливих випадків насильства у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині.

Дедалі частіше мережею ширяться новини про побиття військових або ветеранів війни. З останнього — на…