Путін підписав указ про призов на службу 133 тисяч росіян

Джерело: “Интерфакс”

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про осінній призов до армії, який триватиме з 1 жовтня по 31 грудня. На військову службу буде залучено 133 тисячі росіян.

Згідно з указом, призову підлягають громадяни віком від 18 до 30 років, які не перебувають у запасі і відповідають вимогам російського законодавства. Також звільнять тих військовослужбовців, чий термін служби завершено.

Строк служби залишається незмінним і становить 12 місяців. Відправлення призовників до військових частин заплановане на період з 15 жовтня. Близько третини новобранців будуть направлені до навчальних підрозділів, після чого їх розподілять за військовими частинами відповідно до набутих навичок.

Призовники з районів Крайньої Півночі розпочнуть службу пізніше – з 1 листопада через кліматичні умови. Призови в Росії проводяться двічі на рік: навесні та восени.

Російська Федерація вперше за час повномасштабної війни протягом всього вересня щоденно атакувала територію України безпілотниками типу “Шахед”. За цей місяць було знищено 1 107 таких дронів.

Коли хтось каже, що працює без вихідних, то часом закрадається сумнів: «Ой, все одно ж ти колись відпочиваєш». Але коли йдеться про матерів дітей із важкими формами інвалідності, з комплексними порушеннями, особливо якщо вони виховують дитину самі, то розумієш, що їхня доглядова праця триває фактично без спочину.

Україна розробила план для забезпечення стабільної роботи енергосистеми протягом майбутньої зими. Однак, для подальшої енергетичної безпеки в наступні зими необхідна децентралізація енергосистеми. Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, наголошуючи на важливості заходів для підтримки енергопостачання в умовах війни.

Після звільнення Вовчанського агрегатного заводу силами Головного управління розвідки МОУ — російські війська активно завдають по ньому ударів, використовуючи широкий спектр озброєння.

Представники Республіканської та Демократичної партій закликали уряд США відмовитися від статус-кво, що склався після завершення Холодної війни у ​​відносинах з РФ, та визначити Москву постійною загрозою глобальній безпеці.