УПЦ МП заявила про нібито спробу захоплення Свято-Михайлівського собору в Черкасах

Джерело: “18000”

У неділю, 29 вересня, пізно ввечері на сторінках УПЦ МП у соцмережах повідомили про нібито спробу захоплення Свято-Михайлівського собору в центрі Черкас. Натомість поліціянти не виявили правопорушень.

Фото: “18000”

Окрім того, представники церкви закликали людей збиратися біля храму.

Скриншот

Таку ж інформацію опублікував і нардеп-утікач Артем Дмитрук, якого ДБР оголосило у міжнародний розшук. Він, як зауважили у виданні, системно виступає проти заборони російської церкви в Україні.

Скриншот

За даними журналістів, загалом вночі біля собору зібралося близько сотні людей, які молилися. Їх закликали фільмувати усе, що відбувається. Також тут помітили чоловіків “спортивної зовнішності”, яких, ймовірно, викликали “на захист” храму.

При цьому “чоловіків у камуфляжі”, про яких повідомляли на сторінках УПЦ, насправді не було.

В обласному управлінні поліції розповіли, що правоохоронці прибули на місце виклику, проте правопорушень не виявили.

Згідно з повідомленням, правоохоронців викликав адвокат митрополита Феодосія (Снігірьова) – Ігор Голубчик. Чим саме був мотивований виклик – невідомо. Сам Феодосій нині перебуває під нічним домашнім арештом.

Акторка Ребел Вілсон одружилася з дизайнеркою Рамоною Агрум на весільній церемонії в Сардинії, що відбулася 29 вересня. Пара обрала сукні без бретелей для свого святкового дня, який відзначили близькі друзі та родина.

У Будапешті завершилися переговори міністра закордонних справ України Андрія Сибіги та глави МЗС Угорщини Петера Сіярто у форматі тет-а-тет.

У віці 76 років помер актор Джон Ештон, який найбільш відомий за роллю сержанта-детектива Джона Таггарта у серії фільмів “Поліцейський із Беверлі-Хіллз”. Його смерть, що сталася 26 вересня, підтвердив менеджер Алан Сомерс.

Завдяки Спеціалізованій екологічній прокуратурі уся територія островів Труханів і Венеціанський відтепер перебуватиме під охороною.

Російська Федерація – вперше за час повномасштабної війни – протягом всього вересня щоденно атакувала територію України безпілотниками типу “Шахед”. За цей місяць знищено 1 107 таких дронів.