Іспанія спорядить новий пакет військової допомоги Україні

Джерело: пресслужба Міністерства оборони Іспанії

Міністерка оборони Маргарита Роблес зазначила, що Іспанія постачить Україні новий пакет військової допомоги вже наступного тижня.

Морський вантаж міститиме зокрема чотири танки Leopard 2А4, десять  БТР, броньовані позашляховики, легкі вантажівки та машини швидкої допомоги.

Також Роблес зазначила, що Іспанія посилює свою прихильність Україні, спорядивши армійцям посилений польовий госпіталь, оснащений відділенням невідкладної хірургії, післяопераційною палатою, аптекою, стерилізаційним обладнанням, лабораторією та двома модулями госпіталізації.

Мінітерка також оголосила про відвантаження протягом літа нової партії легкого озброєння та боєприпасів великого калібру.

Та наголосила на актуальності “Координаційного навчального центру Толедо”, де на сьогодні було підготовлено майже 90% із 2000 щорічних військовослужбовців, підтвердивши зобов’язання Іспанії підтримувати Україну в її пошуках повного, справедливого та тривалого миру.

Зауважимо, 19 липня США оголосили про додаткову військову допомогу Україні на загальну суму близько 1,3 мільярда доларів, включаючи засоби протиповітряної оборони та боєприпаси.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. 

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.