У США пояснили, чому НАТО не збиватиме російські ракети та БпЛА над Україною

Джерело: заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх

У Пентагоні вкотре заявили, що НАТО не допомагатиме Україні відбивати повітряні атаки з боку РФ.

Під час брифінгу Сінгх запитали, чи могли б країни НАТО збивати російські повітряні цілі над Україною так, як збивали іранські цілі, які атакували Ізраїль, проте у Пентагоні знову заперечили таку можливість.

За словами заступниці, Україна та Ізраїль – це “два дуже різні ландшафти та поля битв”. Вона додала, що США від початку повномасштабної війни забезпечують Україну необхідним оснащенням.

“Вони дуже успішно використовували протиповітряну оборону чи інші можливості, щоб продовжувати повертати свою територію. Секретар щойно розмовляв з паном Умєровим (міністр оборони України Рустем Умєров), аби отримати дані про ситуацію на фронті, щоб краще зрозуміти, які ще можливості їм можуть знадобитися, якщо такі є. Президент (Джо Байден) взяв на себе зобов’язання, що Сполучені Штати не будуть тиснути на Україну, але ми підтримуємо Україну в її зусиллях повернути свою суверенну територію”, – сказала вона.

На уточнене запитання журналістів про те, чи могли б союзники збивати російські ракети і БпЛА з території Польщі чи Румунії, Сінгх відповіла, що це означало б “втягнути нас у війну іншим способом”.

Вона додала, що Україна самотужки успішно захищається від російських атак по населенню та інфраструктурі, а США продовжать забезпечувати її тим, що потрібно для цього.

Суд США перегляне справу братів Еріка та Лайла Менендесів, яких ув’язнили понад 30 років тому за вбивство батьків.

Меланія Трамп висловила підтримку права жінок на аборт, що різко розходиться з позицією її чоловіка, кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

За даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський є одним з фаворитів букмекерів на отримання Нобелівської премії миру.

За інформацією місцевої влади, станом на 4 жовтня російські військові знаходяться за 7 км від околиць Покровська, що на Донеччині. Через російські обстріли пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде мінливою і неоднорідною, але опади можливі в більшості…