На Донеччині затримано агента РФ, який розвідував позиції ЗСУ на Покровському напрямку

Джерело: Служба безпеки України

У Донецькій області затримано агента російського ГРУ, який допомагав ворогу прорватись у місто Покровськ.

За вказівкою окупантів, він розвідував бойові позиції ЗСУ на Покровському напрямку. Насамперед ворога цікавили укріпрайони та вогневі позиції сухопутних підрозділів Збройних сил України

Окрім цього, фігуранту сказали виявити локації логістичних центрів з ремонту військової техніки та розташування складів з боєприпасами Сил оборони.

У разі отримання розвідданих окупанти планували використати їх для підготовки бойових операцій.

Затриманий – 49-річний безробітний мешканець Краматорська, якого російська воєнна розвідка звербувала дистанційно. Увагу ворога він привернув своїми прокремлівськими дописами у соцмережі “Одноклассники”, яка заборонена в Україні.

За вказівкою окупантів він об’їжджав або пішки обходив місцевість поблизу лінії фронту, де приховано фіксував позиції українських військ.

Отримані відомості він позначками відображав на гугл-карті і з детальним текстовим описом відправляв своєму російському куратору.

Співробітники СБУ викрили зрадника ще на початковому етапі його розвідактивності. Після документування злочинних дій фігуранта його було затримано за місцем проживання.

Під час обшуку у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російською спецслужбою.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Україні через мобілізацію дефіцит водіїв у транспортно-логістичній сфері становить 25%, а в пасажирських перевезеннях у містах — до 30%. 

В Україні поширена епідемія куріння серед дітей, переконані представники ініціативи “Батьки за Україну без тютюну та нікотину”. Вони вирішили боротись з цим, зокрема підготувавши відповідний законопроєкт.

Суд США перегляне справу братів Еріка та Лайла Менендесів, яких ув’язнили понад 30 років тому за вбивство батьків.

Меланія Трамп висловила підтримку права жінок на аборт, що різко розходиться з позицією її чоловіка, кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

За даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський є одним з фаворитів букмекерів на отримання Нобелівської премії миру.