У Польщі викрили шпигунську мережу РФ: планували підривати потяги з допомогою для України

Джерело: пресслужба Агентства внутрішньої безпеки

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало 12 осіб, підозрюваних у співпраці з російськими спецслужбами. Підозрювані вели розвідувальну діяльність, спрямовану проти Польщі та планували диверсії на замовлення російської розвідки.

Усім суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Прокуратура висунула їм звинувачення у шпигунстві на користь Росії та участі в організованому злочинному угрупованні.

Докази свідчать про те, що ця група контролювала залізничні маршрути. Її завдання включали, зокрема, розпізнавання, моніторинг та документування перевезень озброєння, що здійснюються для України. Підозрювані також готувалися здійснити диверсії, аби паралізувати постачання техніки, зброї та допомоги Україні.

Інформація, зібрана Агентством внутрішньої безпеки, свідчить, що група також отримала наказ здійснювати пропагандистську діяльність з метою дестабілізації польсько-українських відносин, розпалювання ворожого ставлення в Польщі до країн Північноатлантичного альянсу та нападу на політику польського уряду стосовно України.

Фахівці зібрали докази того, що підозрювані регулярно отримували винагороду від російських спецслужб. У межах розвідувальної діяльності члени групи систематично отримували оплату за виконання завдань.

Нещодавно Польща затримала ще одного члена російської шпигунської мережі, довівши загальну кількість осіб, заарештованих під час розслідування, до 15 осіб, заявив міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.