Уночі над Україною збито три російські ударні БпЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.

За даними ПС ЗСУ, всього було випущено 13 БпЛА з Курська (РФ) та мису Чауда (ТО Крим) та три керовані авіаційні ракети Х-59/69 з тих же напрямків – Курська область (РФ) і ТО Крим.

Силами та засобами ППО збити вдалось три безпілотники над Одеською областю. Решта 10 БпЛА локаційно втрачені над північними та південними регіонами. Даних про постраждалих чи руйнування унаслідок падіння втрачених БпЛА не надходило.

Щодо ракет, то завдяки протидії РЕБ вони не досягли своїх цілей.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.