Глава ФСБ РФ пригрозив війною Молдові та країнам Балтії

Джерело: The Moscow Times

Країни Балтії та Молдова можуть бути “втягнуті” у війну з Росією, заявив директор ФСБ РФ Олександр Бортніков. За його словами, до участі у війну з Москвою їх нібито підштовхують США та їхні союзники, а також “дії українських військових”.

На засіданні Ради керівників органів безпеки та спецслужб країн-учасниць СНД, Бортніков заявив, що мова про “цілеспрямовану ескалацію з перспективою прямого залучення до нього військових контингентів країн НАТО та розширення зони бойових дій на Молдову та Білорусь”.

За словами Бортнікова, про такий розвиток подій свідчать “концентрація українських сил біля кордону республіки, численні інциденти з українськими безпілотниками у її повітряному просторі” та “активізація диверсійної роботи українських спецслужб” проти Білорусі.

Крім того, за словами голови ФСБ, західні країни нібито посилюють тиск на Молдову з метою примусити Кишинів до відкритої конфронтації з Росією.

Євросоюз і НАТО пов’язують подальшу фінансову допомогу та перспективи євроінтеграції країни з включенням її території до логістики військових поставок в Україну та остаточним вирішенням придністровського питання, – заявив Бортніков.

За словами голови ФСБ, США та Велика Британія також нібито підривають систему міжнародного права та дипломатії задля ослаблення та стримування конкурентів, а також заохочують пропаганду, спрямовану на “розлюднення населення” неугодних держав.

Англосакси все агресивніше застосовують інструментарій так званих “проксі-війн” і таємних операцій, продовжують курс на розширення НАТО, мілітаризацію регіонів передової присутності збройних сил блоку або його провідних учасників, збирають нові військові альянси з американо-британською участю, – сказав Бортніков.

Зауважимо, нещодавно міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас повідомив, що країна встановила “зуби дракона” на мосту через річку Неман, що веде до Калінінградської області РФ.

Раніше влада Литви встановила протитанкові зуби дракона на кордоні з Калінінградською областю РФ.

Читайте також: Цілями Кремля можуть стати країни Балтії та Молдова – головнокомандувач армії Бельгії

Приводом для російської агресії проти країн Балтії може стати “захист” області Калінінграда, писали у вересні аналітики американського Інституту вивчення війни. На їхню думку, влада РФ, можливо, вже почала готувати громадську думку до такого розвитку подій — про це свідчать заяви президента Володимира Путіна на зустрічі з главами регіонів, вказували в ISW.

Згідно зі звітом німецького товариства зовнішньої політики, через свої імперські амбіції Росія становить найбільшу та найгострішу загрозу для країн НАТО. У разі “заморожування” війни в Україні, Москві знадобиться шість-десять років, щоб відновити свою армію. Протягом цього періоду Німеччина спільно з Альянсом повинні дати можливість своїм Збройним силам боротися з Росією.

Корональний викид маси (CME) Сонця загрожує кометі C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), яка готується до свого найбільшого зближення із Землею. Натомість вчені все ж сподіваються поспостерігати за захоплюючим астрономічним явищем.

У Росії, створені в межах онлайн-проекту “Большой российской энциклопедии”, матеріали передадуть команді іншої інтернет-енциклопедії – “Рувики”. Співробітники БРЭ повідомляли, що зарплата їм не нараховувалась із грудня минулого року.

Країни Балтії та Молдова можуть бути “втягнуті” у війну з Росією, заявив директор ФСБ РФ Олександр Бортніков. За його словами, до участі у війну з Москвою їх нібито підштовхують США та їхні союзники, а також “дії українських військових”.

Під час шторму у Флориді, фотограф Девід Барсенас спільно з репортером Крістофером Саласом врятували кішку. Згодом користувачі соцмереж прозвали тварину HurricaneCat (Hurricane – ураган).

10 жовтня Печерський суд Києва арештував депутатку Хмельницької міськради, котру ДБР затримало за підозрою у незаконному збагаченні на 1,5 млн доларів.