Після потужного урагану «Хелен» у США долають проблему агресивних ос і бджіл

Джерело: Sky News

Після урагану “Хелен” у США виникла проблема з агресивними осами та бджолами, що стали активними через руйнування їхніх гнізд під час стихії. Чиновники охорони здоров’я змушені запастися ліками проти алергії для боротьби з можливими наслідками ужалень.

Ураган “Хелен”, що став найсмертоноснішим штормом у США з часів урагану “Катріна” 2005 року, завдав значних руйнувань від узбережжя Мексиканської затоки у Флориді до Аппалачів у Вірджинії. Під час стихії загинуло щонайменше 215 людей, а місцеві громади досі намагаються відновитися.

Окрім людських осель, потужні дощі та паводки зруйнували гнізда ос і бджіл. Це змусило посадовців забезпечити запаси ліків від алергії, таких як Benadryl та EpiPens, для допомоги людям, які можуть постраждати від ужалень. У Північній Кароліні, зокрема, вживають заходів для забезпечення доступності таких препаратів.

Читайте також: У Флориді знову очікують посилений шторм

Фахівці попереджають, що оси можуть ставати агресивнішими в цей період, особливо після шторму, коли їжі стає менше. Також зазначається, що оси, відомі у США як “жовті куртки”, можуть безцільно літати, якщо їхня королева загинула під час урагану.

У той час, як мешканці намагаються оговтатися від наслідків стихії, влада продовжує пошуки зниклих безвісти. Зокрема, в Північній Кароліні знайдено понад 70 загиблих, а значну кількість людей все ще не знайдено.

Президент США Джо Байден пообіцяв допомогу у видаленні сміття та інших заходах з відновлення постраждалих регіонів.

Папа Франциск оголосив, що 8 грудня проведе консисторію з нагоди введення в сан нових кардиналів. У переліку є також владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський УГКЦ (Австралія).

За 24 роки на посаді президента РФ Володимир Путін обріс розкішним побутом, звичками та традиціями. І парадокс: він розв’язав війну, яка стала цим звичкам шкодити. Тепер глава РФ втратив можливість літати на Чорне море і навіть залишився без будинку, який дуже любив.

З початку повномасштабного вторгнення сапери ДСНС очистили вже понад 720 га земель за допомогою машин механізованого розмінування на Харківщині.

У Міноборони повідомили, що освітня програма “Змінотворці” сприяє впровадженню принципів гендерної рівності у Збройних силах України та обміну досвідом з партнерами НАТО.

У вересні середньодобові втрати російської армії у війні проти Україн становили 1271 особу вбитими та пораненими. Це максимальне значення від початку повномасштабного вторгнення. Попередній рекорд був зафіксований у травні цього року, коли російська армія розпочала наступ на Харків і втрачала по 1262 особи на добу.