Велика Британія ввела санкції проти військ РФ за використання хімічної зброї

Джерело: Reuters

У вівторок, 8 жовтня, Велика Британія запровадила санкції проти російських військ, причетних до використання хімічної зброї на полі бою в Україні, звинувативши Росію в “жорстокій і нелюдській тактиці”.

До списку санкцій увійшли Війська радіологічного, хімічного та біологічного захисту РФ та їх керівник Ігор Кириллов, йдеться в заяві уряду.

“Велика Британія не буде сидіти склавши руки, поки Путін і його мафіозна держава грубо порушують міжнародне право, включаючи Конвенцію про заборону хімічної зброї”, — заявив міністр закордонних справ Девід Леммі.

Він додав, що Кириллов був “значним рупором кремлівської дезінформації, поширюючи брехню, щоб замаскувати ганебну та небезпечну поведінку Росії”.

Також під санкції потрапили дві лабораторії Міноборони Росії за “надання підтримки в розробці та розгортанні цієї нелюдської зброї для використання на передовій”.

Міністерство закордонних справ заявило, що сили Москви відкрито визнали використання небезпечної хімічної зброї на полі бою.

У ніч на 7 жовтня два російських БпЛА зафіксували поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту шахедів від ядерних об’єктів становила менш як 10 км.

Міністр оборони Південної Кореї повідомив, що Північна Корея, ймовірно, направить своїх військових до України на підтримку Росії. Це сталося на фоні укладення двосторонньої угоди про взаємну оборону, підписаної Кім Чен Ином і Володимиром Путіним у червні.

Російські військові вдарили керованою авіаційною бомбою по густонаселеному району Харкова. Вони влучили в багатоповерхівку.

Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда повідомив, що його країна готується передати нашій державі генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання й габіони для його захисту.

Напередодні вторгнення Росії в Україну Джо Байден поскаржився, що експрезидент США Барак Обама не зробив достатньо, щоб зупинити Путіна у 2014 році, коли російський лідер вторгся до Криму. Про це йдеться у книзі журналіста Боба Вудворда “Війна”, що показує залаштунки Білого дому.