Генпрокурор звільнив Вербицького з правоохоронного органу за «власним бажанням»

Джерело: Андрій Костін в інтерв’ю Суспільному

Генеральний прокурор України Андрій Костін підписав наказ про звільнення свого колишнього заступника Дмитра Вербицького з органів прокуратури за власним бажанням.

8 жовтня Вербицький написав заяву на звільнення з органів прокуратури. Костін одразу її підписав.

Зауважимо, Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора після розслідування “Схем”, але той залишався у статусі прокурора.

Нині службове розслідування стосовно Вербицького завершене. Результати передали до НАБУ. Втім, що виявила ця перевірка – Костін не розповів.

Дмитро Вербицький – фігурант двох журналістських розслідувань. У першому журналісти розповіли про те, що Вербицький оселився в таунхаусі у котеджному містечку “Коник” у Києві, який придбав його племінник за довіреністю для одеського бізнесмена в шість разів дешевше від ринкової вартості. Після цього, НАБУ розпочало кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення Вербицького.

У другому розслідуванні “Схеми” розповіли про дівчину Вербицького Христину Ільницьку, яка у 2024 році стала власницею нового Porsche і 3-поверхового котеджу в тому ж “Конику”, загальна вартість яких складає щонайменше 52 мільйони гривень – хоча її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття, склав трохи більше ніж 360 тисяч гривень.

Санкції Євросоюзу за повномасштабну війну проти України відчутно вдарили по лісовій промисловості Росії: у 2024 році російські виробники продадуть за кордон близько 20,7 млн кубометрів пиломатеріалів, або на 32% менше, ніж експортувалося в 2021 році. Це випливає із розрахунків консалтингової компанії Strategy Partners.

Рада ЄС розробила нові рамки для обмежувальних заходів у відповідь на дестабілізуючі дії Росії за кордоном.

Другий саміт миру щодо України не відбудеться у листопаді, повідомила радниця глави Офісу президента Дарія Зарівна.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 8 жовтня. Загалом, від початку доби відбулося 142 бойових зіткнення.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що на підконтрольну територію України вдалося повернути чотири родини із Херсонської, Запорізької та Луганської областей, котрі жили під тиском російської окупації.