Час під вогнем: бойовий медик передав кадри евакуації з-під Вугледара

Джерело: Букви отримали ексклюзивні кадри від військового медика на псевдо “Віцик”

Військовий медик на псевдо “Віцик” передав ексклюзивні кадри евакуації поранених українських військових із зони боїв з-під Вугледара.

На світлинах зафіксовано напружені моменти евакуації та годинники українських оборонців, котрі носили під час виконання бойових завдань.

Раніше полковник Збройних сил України, новий командир 72 окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців Олександр Охріменко розповів, що під час запеклих боїв за Вугледар під вогнем росіян проводилась евакуація поранених українських бійців, однак, на жаль, вивезти всіх не вдалося.

Так, за його словами, якщо бути об’єктивним, під час таких запеклих боїв неможливо стверджувати, що вдалося вивезти 100% поранених.

Своєю чергою, пресофіцер 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців Арсеній Приліпка заявив, що евакуація поранених військовослужбовців була надзвичайно ускладненою через тиск ворога з флангів. Своєю чергою, це впливало на логістику та загальну ситуацію в районі бойових дій.

Він наголосив, що вихід українських підрозділів з Вугледара обумовлений необхідністю мінімізувати втрати в умовах складної ситуації на фронті.

Раніше OSINT-аналітик та військовий оглядач Віталій Кононученко звинуватив у втраті Вугледара медійну активність народної депутатки Мар’яни Безуглої. Він пояснив, що всього через кілька годин після посту обраниці у соцмережі про ротацію 72 бригади російські війська кинули на послаблені позиції втричі більші сили.

Фундація Олени Зеленської відновила центральний стадіон у Гостомелі, пошкоджений під час російської окупації в 2022 році.

У Росії оборонця “Азовсталі” Сергія Михайленка засудили до довічного ув’язнення в колонії суворого режиму у Сибіру.

У Ватикані Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з Папою Римським Франциском, держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном і секретарем з відносин між державами та міжнародними організаціями архієпископом Полом Галлагером.

В селі Євгенівка Снігурівської громади Миколаївської області внаслідок детонації боєприпасу постраждали тварини.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 11 жовтня, кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби збільшилась до 78. Найбільша активність окупантів спостерігається на Покровському і Курахівському напрямках.