Фіцо назвав журналістів «кровожерливими виродками» і пригрозив наглядом

Джерело: Детектор медіа з посиланням на Politico

8 жовтня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо на пресконференції назвав журналістів “кровожерливими виродками”, а згодом пригрозив створенням національної служби нагляду за медіа.

Фіцо розлютило запитання про напруженість у керівній коаліції. Він заявив, що з першого дня парламентських виборів медійники не залишали владу у спокої “ні на хвилину”.

Ви пішли проти нас, як кровожерливі виродки, — наголосив Фіцо.

Зокрема він згадав основні незалежні словацькі медіа Denník N, Denník Sme та Aktuality.sk, котрі критикували його уряд і з якими він припинив комунікацію. Прем’єр наголосив, що їхні матеріали є “чистою ненавистю”.

Щобільше, Фіцо звинуватив журналістів у травневому замаху на нього. Після цього, прем’єр-міністр заявив, що підтримує ідею створення національного органу з питань медіа та санкцій для журналістів, які не виправляють помилкові статті, додавши, що всі журналісти повинні пройти курси перекваліфікації.

Словацькі ЗМІ перебувають під тиском відтоді, як Фіцо вчетверте прийшов до влади восени минулого року. Його нинішній уряд скасував суспільний мовник RTVS і замінив його на Словацьке телебачення і радіо (STaR), яке, як побоюються прихильники свободи слова та інституції ЄС, може бути просто рупором правлячої коаліції.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном. Вони спільно заслухали доповідь керівництва навчального центру, де проходить підготовку наш підрозділ, який у Франції називають бригадою Анни Київської.

Заступник лідера терористичного угруповання “Хезболли” Наім Касем заявив про готовність укласти перемир’я з Ізраїлем. Це сталося на тлі ліквідації ізраїльською армією трьох лідерів організації протягом двох тижнів.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 5 жовтня повідомила, що обрала кандидатуру прем’єр-міністра і представить його опозиції.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас повідомив, що країна встановила “зуби дракона” на мосту через річку Неман, що веде до Калінінградської області РФ.