Флоридець відмовився ховатись від урагану «Мілтон» після повідомлення TikTok-наставника

Джерело: CNN

Мешканець міста Темпа (штат Флорида, США), де вирує потужний ураган “Мілтон”, очікував на нього у своїй лодці, адже його духовний наставник у тіктоці сказав, що “Бог контролює шторм”.

Джозеф Маліновські – якого місцеві знають як “Лейтенанта Дена” – живе у вітрильнику, пришвартованому до доку у затоці Гіллсборо. Він сказав, що не буде евакуйовуватись через ураган “Мілтон”.

“Я вірю у своєму серці, що Бог хоче, щоб я залишався тут, поки все не закінчиться”, – сказав чоловік поліціянтам, які прийшли попередити його про смертельну небезпеку.

Маліновські розповів, що у 16-річному віці втратив ногу внаслідок аварії на скутері, пережив рак, опіоїдну залежність та попередній ураган “Хелен”, також у своїй лодці. Він впевнений, що там само переживе й “Мілтон” і відмовився йти у притулок.

“Я чув про погоду, що око шторму наближається до Темпи і зразу після цього один з моїх духовних наставників у тікток говорив і сказав, що палець Бога в оці. Палець Бога в оці. Тому він контролює шторм. Тому, якщо я залишусь тут, я вірю, що він пройде повз нас з сильним вітром”, – сказав “Лейтенант Ден”.

Маліновській та його лодка перебувають в “Евакуаційній зоні А”, тобто у зоні, яка обов’язкова для евакуації.

Та чоловік наполягає, що оскільки він живе у лодці, то вона плаватиме на поверхні води. На це журналістка CNN сказала Маліновські, що лодки теж можуть потонути і висловила сподівання, що він все ж перейде у безпечне місце.

Нобелівську премію з літератури отримала південнокорейська письменниця Хан Канг за “насичену поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя”.

Вийшов перший тизер фільму “Wicked: Чародійка”, який є кіноадаптацією бродвейського мюзиклу, з співачкою Аріаною Ґранде в головній ролі.

Росія змушує африканських жінок, яких обманом привезла до країни, виготовляти безпілотники для війни проти України.

Мелінда Френч Гейтс, колишня дружина Білла Гейтса, оголосила про створення нового фонду з бюджетом 250 мільйонів доларів для покращення психічного та фізичного здоров’я жінок.

В понеділок НАТО розпочне свої щорічні ядерні навчання, про що заявив в четвер, 10 жовтня, генеральний секретар альянсу Марк Рютте на тлі загостреної ядерної риторики президента Росії Володимира Путіна.