Надзвичайники врятували собаку та кота з будинку у Кривому Розі, який атакував «шахед»

Фото: Суспільне Дніпро

Джерело: Суспільне Дніпро

Вранці 10 жовтня у Кривому Розі ворожий ударний БпЛА влучив у 5-поверхівку, пошкодивши кілька квартир. З однієї з них надзвичайники врятували двох домашніх улюбленців – кота та собаку.

У пошкодженій квартирі на 4 поверсі мешкає Ольга. Жінка родом з Сєвєродонецька на Луганщині. Аби уникнути російської окупації, переїхала до Кривого Рогу. У пошкодженому “шахедом” будинку вона орендувала помешкання.

Унаслідок атаки у квартирі Ольги вибито всі вікна. Самої жінки вдома під час атаки не було, у цей час вона була на роботі. Там же, від своїх колег, дізналась про атаку на будинок.

Фото: Суспільне Дніпро

У момент атаки вдома були її улюбленці – собака породи той-тер’єр Річі та кіт Сьома.

“Собаченя моє надзвичайники врятували одразу. Йому 11 років, він погано бачить, погано ходить. Песик лежав на ліжку, тому його побачили, а котик Сьома заліз аж до туалетної кімнати і там ховався”, – розповіла Ольга, висловивши подяку рятувальникам.

Жінка додала, що собаку привезла з собою з Сєвєродонецька, а кота прихистила вже коли оселилась у Кривому Розі.

  • Під час шторму у Флориді, фотограф Девід Барсенас спільно з репортером Крістофером Саласом врятували кішку. Згодом користувачі соцмереж прозвали тварину HurricaneCat (Hurricane – ураган).

Представник РПЦ, митрополит Єкатеринбурзький та Верхотурський Євген назвав повномасштабну війну РФ проти України процесом “лікування”, тоді як Росія, за його словами виступає в ролі “хірурга”, який проводить операцію, щоб видалити “щось, що несе в собі смерть”.

Уповноважений з прав людини у Таджикистані Умед Бобозода звернувся до російської омбудсменки Тетяни Москалькової через порушення прав земляків у Росії.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 14 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 189 бойових зіткнень. Найгарячіше сьогодні на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках.

Пекін веде шпигунську діяльність у безпрецедентному масштабі, мобілізуючи служби безпеки, приватні компанії та цивільне населення Китаю, щоб підірвати конкуруючі держави та підтримати економіку країни, попереджає західна розвідка.

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що російські пропагандисти поширюють фейк про те, що у храмі ікони Божої Матері Української Православної Церкви у Вінниці нібито проводять вечірки зі світломузикою.