Росіяни просунулися на трьох напрямках – ISW

Джерело: ISW

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Куп’янська, Донецька та Роботине. ЗСУ тримають оборону на Покровському напрямку.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець 12 жовтня заявив, що операція ЗСУ в Курській області зупинила темпи наступальних дій РФ під Вовчанськом через передислокацію російських військ з Харківського напрямку в Курську область.

За словами українського командира, військам РФ на Харківському напрямку не вистачає особового складу, необхідного для проведення значних наступальних операцій.

Війська РФ нещодавно просунулися на південний схід від Куп’янська. Геолокаційні кадри показують, що окупанти просунулися на південь від Степової Новоселівки.

Водночас ворог продовжував наступ на Сіверському напрямку в районі Білогорівки, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Заступник командира батальйону ЗСУ, який діє на Краматорському напрямку (район Часового Яру), 11 жовтня заявив, що росіяни переважно ведуть штурм піхотою, але час від часу використовуватимуть бронетехніку та мотоцикли для перекидання піхоти ближче до позицій ЗСУ.

Він додав, що російська авіація в районі Часового Яру завдає плануючих бомбових ударів переважно по ближньому тилу, а не по передових позиціях.

За даними аналітиків, війська РФ продовжували наступати під Торецьком, біля Дачного та Диліївки, Неліпівки та в напрямку Щербинівки і Петрівки 11 і 12 жовтня.

Також окупанти нещодавно просунулися в західній частині Запорізької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 жовтня, показують, що ворог просунувся на північний захід від Роботиного.

10 жовтня російські військові розстріляли дев’ять українських захисників, які здалися у полон у районі населеного пункту Зелений Шлях (Курська область). За даними, що надає Deepstate із посиланням на джерела в 1 ОТБр, українські військові опинилися у відносному тилу, проте зустріли російські війська. З огляду на обмежену кількість боєприпасів, вони змушені були здатися.

Лідер гурту “Thirty Seconds to Mars” Джаред Лето назвав війну в Україні, розв’язану Росією, “цими проблемами”. Користувачі соцмереж розкритикували артиста.

В Україні триває 963-тя доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 668 тисяч осіб.

За словами аналітиків, зростання експорту з Індії підсанкційних товарів до РФ стало можливим через російські запаси рупій від продажу нафти.

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Куп’янська, Донецька та Роботине. ЗСУ тримають оборону на Покровському напрямку.