За тиждень Сили оборони ліквідували майже 8,5 тисяч росіян – Павлюк

Джерело: Олександр Павлюк/Телеграм

13 жовтня командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк поінформував, що за тиждень Силам оборони вдалося ліквідувати 8460 російських військових. Окрім того, оборонці знищили вісім систем ППО й 414 БпЛА.

За тиждень з 6 по 13 жовтня 2024 року втрати противника склали близько 8460 осіб особового складу та 1662 одиниць озброєння.

Суттєвих втрат зазнали озброєння / військова техніка російських військ:

  • 52 танки
  • 197 бойових броньованих машин
  • 318 артилерійських систем
  • 15 РСЗВ
  • 8 установок ППО
  • 578 одиниць автотехніки
  • 72 одиниці спецтехніки

Також нашим захисникам вдалося знищити ворожий літак, гелікоптер, щонайменше шість російських ракет та 414 БпЛА ОТР.

Зауважимо, у вересні середньодобові втрати російської армії у війні проти Україн становили 1271 особу вбитими та пораненими. Це максимальне значення від початку повномасштабного вторгнення. Попередній рекорд був зафіксований у травні цього року, коли російська армія розпочала наступ на Харків і втрачала по 1262 особи на добу.

Додамо, в Україні триває 963-тя доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 668 тисяч осіб.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 13 жовтня. На даний час відбулося 105 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Курахівському напрямку, також ворог активний на Лиманському, Покровському та Куп’янському напрямках.

Екскомандувач армією США в Європі Бен Годжес висловився стосовно нової хвилі мобілізації в Росії. Генерал припустив, що російській владі доведеться залучати до армії молодь з великих міст, що, своєю чергою, створюватиме проблеми для путінського режиму.

Туреччина запровадила антидемпінгові мита на деякі види сталі, імпортовані з Китаю, Росії, Індії та Японії. За словами генерального секретаря Турецької асоціації виробників сталі (TCUD) Вейсела Яяна, мита стосуються близько 4 мільйонів тонн імпортованої продукції.

У Дніпропетровському обласному ТЦК та СП прокоментували конфлікт з генеральним директором компанії з виробництва металопластикових вікон Steko Сергієм Положаєм, назвавши його поведінку “ганебною і протиправною”.

Міністерство оборони Норвегії створило посаду в офісі аташе з питань оборони в Києві, котра буде сполучною ланкою та сприятиме співпраці між норвезькими та українськими професійними спільнотами й промисловістю в галузі оборонних інновацій та промислового розвитку, повідомив міністр оборони країни Бйорн Арільд Грам.