Тайвань повідомив про рекордну кількість винищувачів КНР у своєму повітряному просторі

Джерело: CNN

14 жовтня Пекін направив у бік Тайваню найбільшу за всю історію китайських військових навчань кількість винищувачів, повідомило Міноборони Тайваню, що загалом зареєструвало 153 військові літаки.

Крім того, у водах навколо острова перебувало 14 військових кораблів КНР і ще 12 приписаних до китайської берегової охорони.

Військові навчання, в яких брали участь китайські винищувачі, безпілотники, військові кораблі та судна берегової охорони, що імітують блокаду острова, Тайвань назвав “необґрунтованою провокацією”.

Китай назвав навчання “серйозним попередженням” у відповідь на промову президента Тайваню Лая Цінде, котрий заявив, що суверенітет Тайваню непорушний.

Пекін вважає Тайвань частиною своєї території і загрожує об’єднати острів із населенням понад 23 млн осіб із материковим Китаєм, застосувавши при необхідності військову силу.

Читайте також: Президент Тайваню порадив Китаю звернутися з територіальними претензіями до Росії

Зауважимо, нещодавно Міністерство оборони Тайваню повідомило про високу військову активність Китаю довкола острова. Протягом доби військові зафіксували 66 бойових літаків і 7 кораблів китайської армії, які проводили патрулювання та маневри.

Згодом стало відомо, що уряд Тайваню готує державні служби та інфраструктуру до роботи у воєнний час через агресивну позицію Китаю. Програма реформ передбачає збільшення чисельності сил цивільної оборони, створення запасів продовольства й енергоносіїв, посилення екстреної медичної допомоги та зміцнення інфраструктури зв’язку.

Шоу Victoria’s Secret повернулось з першим показом компанії нижньої білизни після шестирічної перерви.

США оштрафували Lufthansa на рекордні 4 000 000 доларів через те, що авіакомпанія у 2022 році заборонила переліт пасажирам-євреям, які відмовились носити маски.

Служба безпеки України затримала агентку ФСБ, яка шпигувала на користь Росії на Покровському напрямку в Донецькій області.

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія в середу, 16 жовтня, оголосили про створення нової багатонаціональної групи для моніторингу виконання санкцій проти Північної Кореї після того, як Росія та Китай зірвали моніторингову діяльність в ООН.

Сили оборони Півдня продовжують завдавати ворогу втрат, знищуючи особовий склад та техніку окупантів. Відтак за добу оборонці знищили 57 одиниць озброєння.