З Куп’янська примусово евакуюють усіх цивільних

Джерело: Укрінформ

У Харківській області оголошено примусову евакуацію для всіх жителів чотирьох громад Куп’янщини, включаючи місто Куп’янськ. Крім того, примусову евакуацію родин з дітьми запроваджено в Борівській громаді.

Сьогодні на Раді оборони прийнято рішення щодо евакуації всього цивільного населення з деяких громад Куп’янського напрямку, зокрема з міста Куп’янськ. Це у зв’язку з тим, що погіршується військова ситуація, у зв’язку з тим, що ми не можемо забезпечувати там проведення опалювального сезону, надання електроенергії, надання гуманітарної допомоги, тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе”, – сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Крім Куп’янської міської громади, евакуація торкнеться Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад.

У Борівській тергромаді Ізюмського району запроваджено примусову евакуацію для приблизно 250 сімей із дітьми.

Евакуаційні заходи посилюватимуться, оскільки люди неохоче виїжджають. Переправи через річку Оскіл працюватимуть лише в один бік – на евакуацію. На лівому березі Осколу в Куп’янському районі залишаються близько 4 тисяч жителів, деякі з населених пунктів знаходяться всього за 4 км від лінії вогню.

В середу вранці, 16 жовтня, на Волині трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі військового Луцького ТЦК, внаслідок чого загинула жінка літнього віку.

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів дослідження, опитавши 2016 респондентів з різних областей України. За його результатами, наразі 33,4% українців вважають, що країна рухається в правильному напрямку, тоді як 48% переконані у протилежному.

Станом на 16:00 середи, 16 жовтня, від початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 97. Найактивніше ворог зараз діє на Курахівському напрямку, де провів майже половину від усіх атак. 

Українська компанія побудує в Литві завод із виробництва вибухових речовин нового покоління, зокрема RDX (гексогену), що сприятиме зміцненню обороноздатності України, Литви та Європи загалом.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив на готовності говорити з президентом Росії Володимиром Путіним про “справедливий мир” в Україні й заявив, що військові РФ є “жертвами”.