Постраждав 4-річний хлопчик і вагітна жінка: окупанти обстріляли Дніпропетровщину

Джерело: Микола Лукашук

15 жовтня російські військові обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області, внаслідок чого поранено вагітну жінку та дитину.

“Через ворожий обстріл постраждав 4-річний хлопчик та вагітна 27-річна жінка. Обох доставили у лікарню, надали усю необхідну медичну допомогу”, – розповів голова облради Микола Лукашук.

Він повідомив, що РФ здійснила близько десятка атак, вражаючи Нікополь, Марганецьку, Червоногригорівську та Мирівську громади. Пошкоджено шість будинків, господарські споруди, підприємство, екскаватор, інфраструктуру, газогін та лінії електропередач.

  • Вночі 15 жовтня російські окупаційні війська з ракет обстріляли Миколаїв. Не обійшлось без жертв та постраждалих.

Служба безпеки України затримала агентку ФСБ, яка шпигувала на користь Росії на Покровському напрямку в Донецькій області.

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія в середу, 16 жовтня, оголосили про створення нової багатонаціональної групи для моніторингу виконання санкцій проти Північної Кореї після того, як Росія та Китай зірвали моніторингову діяльність в ООН.

Сили оборони Півдня продовжують завдавати ворогу втрат, знищуючи особовий склад та техніку окупантів. Відтак за добу оборонці знищили 57 одиниць озброєння.

Національний банк України найближчим часом відмовиться від розрахунку офіційного курсу гривні до російського рубля. Рішення стосується також до валют кількох інших країн, включаючи білоруський рубль і іранський ріал.

Бібліотеки Манчестера та України стали побратимами на знак солідарності.