У горах Закарпаття знайшли туриста, який заблукав 10 днів тому

Джерело: ДСНС

У горах Закарпаття рятувальники знайшли туриста, яких заблукав 10 днів тому.

Турист – 26-річний житель Миколаївщини. Він пішов у похід горами ще 5 жовтня. Його маршрут розпочався у Ворохті, що у сусідній з Закарпаттям Івано-Франківщині.

Останні чотири дні турист блукав горами зовсім без їжі.

15 жовтня фахівці гірського пошуково-рятувального відділення знайшли туриста в урочищі Болотин Грунь у виснаженому стані.

Його нагодували, напоїли гарячим чаєм, обробили рани, після чого передали медикам.

Відтак рятувальники закликали дотримуватись наступних правил:

  • не вирушати в гори без знання місцевості або недостатньої підготовки до маршруту;
  • не переоцінювати свої фізичні можливості, користуватись відповідним екіпіруванням;
  • перед мандрівкою завантажити мобільний застосунок “Порятунок у горах” (http://surl.li/smilyo)
  • обов’язково відстежувати штормові попередженням.
  • у випадку надзвичайної події телефонувати “101”.

Рятувальники наголосили, що з початку 2024 року надзвичайники допомогли понад 500 туристам, зокрема дітям, які збивались з маршрутів, зазнавали травм і не могли самостійно вибратись.

В середу вранці, 16 жовтня, на Волині трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі військового Луцького ТЦК, внаслідок чого загинула жінка літнього віку.

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів дослідження, опитавши 2016 респондентів з різних областей України. За його результатами, наразі 33,4% українців вважають, що країна рухається в правильному напрямку, тоді як 48% переконані у протилежному.

Станом на 16:00 середи, 16 жовтня, від початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 97. Найактивніше ворог зараз діє на Курахівському напрямку, де провів майже половину від усіх атак. 

Українська компанія побудує в Литві завод із виробництва вибухових речовин нового покоління, зокрема RDX (гексогену), що сприятиме зміцненню обороноздатності України, Литви та Європи загалом.

Французькому форварду мадридського “Реала” Кіліану Мбаппе повідомлено про підозру у ймовірному зґвалтуванні у готелі Стокгольма.