Штати виділили пакет військової допомоги Україні на $425 млн

Джерело: пресслужба Білого Дому

Сьогодні, 16 жовтня, президент США Джо Байден у телефонній розмові з Володимиром Зеленським оголосив про виділення військової допомоги Україні на суму 425 мільйонів доларів.

“Він включає додаткові засоби протиповітряної оборони, боєприпаси класу “повітря-земля”, бронетехніку та критично важливі боєприпаси для задоволення нагальних потреб України. У найближчі місяці Сполучені Штати нададуть Україні сотні перехоплювачів протиповітряної оборони, десятки систем тактичної протиповітряної оборони, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі додаткових броньованих автомобілів, що допоможе оснастити Збройні сили України”, – йдеться у повідомленні.

Президент Зеленський поінформував президента Байдена про свій план перемоги над Росією, і обидва лідери доручили своїм командам продовжити консультації.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 16 жовтня. З початку доби відбулося 112 бойових зіткнень.

16 жовтня відбулось 44-те чергове засідання Комісії із захисту Чорного моря від забруднення, на якому Україна заблокувала головування РФ.

У 2024 році Україна здійснила понад 7 000 ударів по російській території. Ексклюзивну інформацію журналісти отримали від одного з українських підрозділів БпЛА далекого радіусу дії.

Рада Європи у Страсбурзі назвала знищення культурної спадщини в Україні під час повномасштабної війни РФ порушенням міжнародного гуманітарного права. Конгрес місцевої та регіональної влади ухвалив декларацію про руйнування культурної спадщини в Україні, повідомили у Раді.

У серпні командиром 107 окремого батальйону територіальної оборони було призначено Сергія Салаватова. Журналісти-розслідувачі опублікували дані, які свідчать про його колишні зв’язки з “ДНР”.