Спроби Путіна затягнути війну, щоб перемогти, ймовірно, не матимуть успіху – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Аналітики ISW вважають, що російський президент Володимир Путін прагне затягнути війну сподіваючись, що Захід виснажиться від допомоги Україні і тоді РФ здобуде перемогу.

Фахівці зауважили, що Путін та військове командування РФ зобов’язали армію протягом року здійснювати наступальні дії на сході та північному сході України з метою виснаження ЗСУ та запобігання накопичення Україною сил і засобів для майбутніх контрнаступів.

Ймовірно, Росія прагне зберегти таку стратегію і терпимо ставиться до тривалих наступів своєї армії, які призводять до поступових просувань, далеких від значних оперативних цілей.

Зараз окупаційні війська намагаються витіснити ЗСУ з Курщини та зберігають наступальний тиск на сході України.

На думку аналітиків, наступальні операції РФ на Покровському напрямку, які почались влітку, досягнуть кульмінації найближчими місяцями, однак окупанти продовжать залучати сили, аби підтримувати бойові дії з метою виснаження ЗСУ незалежно від стану боєздатності російських військових.

Путін прагне, аби його армія постійно здійснювала наступальні дії, проте така тактика, впевнені аналітики, призведе до суттєвих втрат у живій силі і техніці. Тоді війська РФ будуть змушені сповільнити темпи своїх атак – принаймні на окремих ділянках фронту – що, ймовірно, допоможе ЗСУ перехопити ініціативу і піти вперед.

  • Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії під Селидовим на Донеччині, зазначив експерт видання з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. Однак, нині українським оборонцям, ймовірно, доведеться залишити місто під загрозою оточення.

Стінопис з зображенням Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони, буде приберуть з будівлі у Києві.

Велика Британія наклала санкції на ще 18 російських нафтових танкерів і чотири судна зі зрідженим природним газом, повідомив уряд у четвер, 17 жовтня.

До України наближається антициклон, який спричинить заморозки у більшості регіонів країни.

У Великій Британії стартувало публічне розслідування отруєння нервово-паралітичною речовиною “Новічок” британської громадянки Дони Стерджес – у 2018 році в місті Еймсбері, що поблизу Солсбері.

З 2017 року хакери з Північної Кореї викрали криптовалюти на суму близько $3 млрд, якими вони фінансують ядерні і ракетні програми КНДР.