Італія заборонила парам виїжджати за кордон для сурогатного материнства

Джерело: BBC News

Італія заборонила парам виїзд за кордон для народження дитини через сурогатне материнство.

Сенат Італії ухвалив закон 84 голосами “за” та 58 – “проти”.

На думку критиків, цей закон спрямований проти ЛГБТ-пар, яким заборонено усиновлювати чи використовувати ЕКО в країні.

Під час протесту перед голосуванням противники закону заявили, що він ускладнює можливість стати батьками, попри зниження народжуваності в країні.

“Якщо у когось народжується дитина, йому слід дати медаль. Тут замість цього вас відправляють у в’язницю… якщо у вас немає дітей традиційним способом. Це жахливий закон. Такого немає в жодній країні світу”, — сказав ЛГБТ-активіст Франко Грілліні.

Цей закон є частиною соціально-консервативної програми прем’єр-міністерки Італії та лідерки партії “Брати Італії” Джорджії Мелоні. Вона описує себе як християнську матір і вважає, що діти повинні виховуватися тільки чоловіком і жінкою.

Мелоні раніше виступала проти сурогатного материнства за участю ЛГБТ-пар, і її анти-ЛГБТ-риторика була ключовою особливістю передвиборчої кампанії.

Мелоні назвала сурогатне материнство “символом огидного суспільства, яке плутає бажання з правами та замінює Бога грошима”.

Американська корпорація Apple пішла на рідкісний крок, скоротивши близько 100 робочих місць у групі, що займалася цифровими послугами.

Колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол України у Великій Британії і Північній Ірландії, Валерій Залужний, виступив з промовою в Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House). 

17 жовтня українські кіберфахівці виклали “вітання” до дня народження російського пропагандиста, прессекретаря глави РФ Путіна Дмитра Пєскова.

Ізраїльські військові повідомили, що “перевіряють можливість” ліквідації лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара. Якщо факт його загибелі підтвердиться – це означатиме, що Ізраїль ліквідував одну з головних цілей під час своїх операцій у Газі, розпочатих після атак ХАМАСу минулого року.

Уряд Нідерландів вивчає можливість депортації шукачів притулку з Африки до Уганди, якщо їхні прохання про надання житла були відхилені.