У «Дії» став доступним рекрутинг до Армії дронів

Джерело: Михайло Федоров у Telegram

У застосунку “Дія” з’явилася можливість подати заяву на вступ до Армії дронів, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Користувачі можуть обрати підрозділ, який спеціалізується на використанні безпілотних літальних апаратів (БпЛА), і подати заявку без необхідності відвідування територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Після подання заяви можна буде пройти співбесіду та підписати контракт безпосередньо з обраним підрозділом.

Процедура рекрутингу через “Дію” є схожою на пошук роботи: спочатку обирають бригаду або підрозділ, а також напрямок діяльності, пов’язаний з БпЛА – від оператора дронів до інженера. Після цього рекрутер запрошує кандидата на співбесіду, і за її результатами підписують контракт.

Міністерство цифрової трансформації зазначає, що цей інструмент дозволяє ефективно й швидко набирати бійців до підрозділів, спеціалізованих на використанні дронів. Це рішення також звільняє кандидатів від обов’язкової перевірки у Військово-лікарській комісії (ВЛК), оскільки придатність до служби підтверджується на етапі подання заявки.

Крім того, використання дронів вже довело свою ефективність на полі бою, оскільки безпілотні літальні апарати можуть завдавати значної шкоди техніці противника.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.

У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який копіював оболонку та структуру офіційного вебсайту Державної прикордонної служби України. 

Президент України Володимир Зеленський заперечив, що Україна готується створити ядерну зброю. Про це глава держави сказав на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте в Брюсселі.