КНДР хоче відправити на війну проти України 12 000 військових – розвідка Південної Кореї

Джерело: Yonhap 

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.

Щобільше, за даними розвідки, розгортання військ КНДР вже почалось, що викликає занепокоєння через посилення військової співпраці між Росією та Північною Кореєю, яка вже виходить за межі лише постачання озброєння.

Повідомлення NIS з’явилось після того, як президент Південної Кореї Юн Сук Йоль 18 жовтня скликав екстрену нараду щодо безпеки на тлі повідомлень про участь солдатів КНДР у російсько-українській війні.

Після засідання південнокорейська розвідка повідомила, що не так давно Північна Корея вирішила допомогти Росії чотирма бригадами військових загальною чисельністю 12 000 осіб, серед яких – спецпризначенці.

Джерела розвідки повідомили, що мобілізація військових КНДР вже почалась.

Зауважимо, що за даними очільника ГУР МОУ Кирила Буданова, росіяни вже займаються підготовкою близько 11 000 північнокорейських військових.

Підготовка триває на сході РФ і, за оцінками розвідки, вони будуть готові до участі у війні вже з 1 листопада.

На початку тижня у міноборони Південної Кореї заявили, що повідомлення про те, що північнокорейські військові відправились на допомогу Росії, “цілком ймовірні” і, скоріш за все, КНДР відправить до РФ ще більше солдатів.

Україна стверджує, що солдатів з КНДР відправили, аби вони допомагали росіянам запускати свої балістичні ракети. У ЗМІ повідомили, що кілька північнокорейців загинули унаслідок ракетного удару по ТОТ Донеччини.

Цю інформацію підтвердив голова Центру протидії дезінформації України Андрій Коваленко, який у своєму телеграм-каналі написав, що військові інженери з КНДР контролюють процес запуску озброєння і деякі з них вже загинули.

Українське джерело у розвідці повідомило, що невідомо, на яку ділянку фронту можуть направити північнокорейців. Одне з припущень – що їх розташують уздовж кордону замість російських військових, які зараз там перебувають, щоб перекинути їх на фронт в Україні.

  • За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.

Сьогодні, 18 жовтня, в Україну повернули тіла 501 полеглого українського військового.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.