Росіяни атакували Черкащину ракетами і БпЛА: є влучання та жертва

Джерело: голова Черкаської ОВА Ігор Табурець

Від ночі російські окупанти атакували Черкаську область, запустивши по регіону ракети і ударні БпЛА.

Попередньо, над регіоном збито дві ракети та збито/подавлено 41 безпілотник. Попри це, є влучання на наслідки падіння уламків збитих цілей.

Зокрема унаслідок атаки по Уманському районі поранень зазнала жінка 1961 року народження. Її госпіталізували у вкрай важкому стані. У лікарні жінка померла.

У Черкаському районі під атакою опинився об’єкт критичної інфраструктури. Наслідки уточнюються.

У цьому ж районі “шахед” вдарив у складське приміщення приватного підприємства. Виникла пожежа, яку вже погасили. Одна людина зазнала травм, обійшлось без госпіталізації.

У приватному секторі Черкас уламками БпЛА пошкоджено вікна житлового будинку та в будівлі ДЮСШ.

Обстеження території триває.

Додамо, що за даними Повітряних сил цієї ночі ворог випустив по Україні близько сотні безпілотників та шість ракет.

Помер Філіп Зімбардо, психолог, що провів “Стенфордський тюремний експеримент”, що мав на меті дослідити психологічний досвід ув’язнення. Йому був 91 рік.

Станом на 16:00 суботи, 19 жовтня, від початку доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Ворог особливо активний на Курахівському, Куп’янському та Покровському напрямках. 

Лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко в ефірі телеканалу “Прямий” розповів про детальні кроки, які потрібно зробити, аби забезпечити перемогу України. 

Від початку повномасштабного вторгнення понад 100 тис. українських військовослужбовців пройшли підготовку в країнах-партнерах.

Нідерландська компанія DeltaQuad постачатиме Україні сучасні безпілотники ISR (Intelligence, Surveillance & Reconnaissance) на 42,6 млн євро.