Європарламент підтримав кредит Україні на €35 млрд за рахунок активів РФ

Джерело: Reuters

Законодавці Європейського Союзу у вівторок, 22 жовтня, схвалили план блоку щодо використання заморожених російських активів для позики Україні на суму 35 мільярдів євро.

Європейський парламент проголосував 518 головами “за”, 56 “проти” і 61 – утримались.

G7 планує надати спільну позику в розмірі 50 мільярдів доларів для допомоги Україні, яку погашатимуть шляхом прибутків, отриманих від заморожених російських активів. 

Понад дві третини активів, близько 210 мільярдів євро, заморожено в 27 країнах Європейського Союзу, в основному в бельгійській компанії зі зберігання та обслуговування активів Euroclear.

Енергетики відновили роботу високовольтної лінії, яка з’єднує Запорізьку АЕС з енергосистемою України.

Заступник глави МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський заявив, що Польща хоче ознайомитися з таємними додатками до “плану перемоги” України і звертатиметься щодо цього до української сторони.

У 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила спростували повідомлення про те, що російські війська змогли вклинитися в українську оборону в районі Часового Яру. За словами речника бригади Андрія Полухіна, окупанти не здатні перейти далі мікрорайону Канал, а їхні піхотні групи потрапляють під контроль українських дронів, і їх швидко нейтралізують.

22 жовтня Генпрокурор Андрій Костін заявив про звільнення з посади після корупційних скандалів зі МСЕК та прокурорами.

Станом на 16:00 вівторка, 22 жовтня, кількість ворожих атак на фронті зросла до 73. Найактивніше ворог і далі діє на Покровському та Курахівському напрямках, де провів приблизно 60% від усіх боєзіткнень.