КНДР відправила до РФ 3000 військових, які воюватимуть проти України

Джерело: Reuters

За новими даними Південної Кореї, КНДР відправила до Росії 3000 своїх військових для участі у війні проти України.

Таку інформацію повідомили південнокорейські законодавці 23 жовтня після брифінгу національного розвідувального агенства.

Ці дані удвічі перевищують попередню оцінку Сеула, коли повідомлялось про 1500 північнокорейських військових, яких відправили до РФ.

При цьому за оновленими даними південнокорейської розвідки, загалом КНДР пообіцяла передати близько 10 000 солдатів для участі у війні проти України. Очікується, що їх відправлять на фронт до кінця грудня.

Росія та КНДР традиційно заперечують повідомлення про участь північнокорейських військових у війні.

Україна закликає союзників зреагувати на дії Москви та Пхеньяна.

У США на початку тижня заявили, що консультуються з партнерами щодо наслідків участі КНДР у російсько-українській війні додавши, що такий розвиток подій “був би дуже тривожним”.

Зауважимо, що за даними України у Росії зараз проходять підготовку до війни близько 12 000 північнокорейських солдатів. Очільник ГУР МОУ Кирило Буданов припустив, що безпосередньо вони вступлять у війну вже 23 жовтня на Курському напрямку.

В Анкарі, столиці Туреччини, стався теракт. Пролунав потужний вибух біля об’єктів аерокосмічної компанії TUSAŞ, чути стрілянину. 

23 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прибув до столиці Татарстану (РФ) Казані, аби взяти участь у саміті БРІКС під головуванням Росії.

Литва планує розірвати угоду з Росією про торговельне мореплавство, укладену в 1993 році. Кабінет міністрів Литви підтримав пропозицію Міністерства транспорту та комунікацій щодо припинення цієї угоди.

Колишній керівник NBC Джон Міллер зізнався, що шкодує про те, що допоміг просувати реаліті-шоу “Учень”, яке виходило протягом 2004-2017 років на телеканалі NBC. Дональд Трамп був ведучим перших 14 випусків.

У середу, 23 жовтня, на підконтрольну Україні територію повернулися ще п’ять родин, які виховують шістьох дітей віком від 3 до 17 років. Сім’ї виїхали з окупованих районів Херсонщини, Запорізької області та Криму.