У Росії підозрюваним у злочинах пропонують воювати проти України замість суду

Джерело: BBC News

Відомо, що Росія вербує в’язнів для війни в Україні, але нещодавній аналіз ВВС свідчить, що тепер приєднатись до армії РФ також закликають людей, які ще не постали перед судом.

Так, 28 березня в Сибіру олімпійського чемпіона Андрія Перлова звинуватили в крадіжці близько трьох мільйонів рублів з новосибірського футбольного клубу, де він був директором. Він і його сім’я це заперечують.

Однак 62-річного чоловіка вже більше пів року тримають під вартою, а його родина розповіла, що на нього тиснуть, щоб Перлов погодився воювати проти України. 

Також останні закони означають, що адвокати обвинувачення та захисту тепер юридично зобов’язані інформувати своїх клієнтів, що вони мають можливість піти на війну замість суду.

Якщо ті погодяться, судове розслідування припинять, а їхні справи, як правило, будуть повністю закриті після закінчення війни.

Троє юристів, які працюють у Росії, підтвердили, що це стало нормою для всієї країни.

Незрозуміло, скільки людей, обвинувачених у злочинах, вирішили воювати замість того, щоб постати перед судом, але ця зміна політики відображає потребу Росії посилити війська, мінімізуючи кількість інших цивільних осіб, яких їй потрібно мобілізувати.

Велика Британія та Німеччина в середу, 23 жовтня, підписали “визначну оборонну угоду”, спрямовану на посилення безпеки, інвестицій і робочих місць.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що гроші, які мали б піти на соціальні виплати українським біженцям у Німеччині, слід віддавати напряму Україні.

Проблема адаптації ветеранів та ветеранок з інвалідністю гостро стоїть на порядку денному суспільства сьогодні –…

Кабінет міністрів України запровадив зміни до правил, що визначають підприємства, установи та організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення під час особливих періодів.

115 українських та закордонних культурних діячів звернулися до ЮНЕСКО з проханням вплинути на Президента України Володимира Зеленського, щоб він припинив “невчасний демонтаж культурної спадщини” Одеси до закінчення війни.