Міністр оборони США підтвердив, що КНДР відправила війська в Росію

Джерело: Reuters

Сьогодні, 23 жовтня, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що є докази того, що війська Північної Кореї знаходяться в Росії.

Він додав, що поки що невідомо, що саме вони там будуть робити.

“Є докази того, що в Росії є війська КНДР. Що саме вони роблять? Залишається спостерігати. Це речі,  які ми повинні з’ясувати”, – сказав він журналістам у Римі.

Нагадаємо, що раніше Сполучені Штати висловили стурбованість повідомленнями про те, що північнокорейські солдати воюють на стороні Росії в Україні, заявив речник Білого дому 15 жовтня. На їх думку, такий крок також свідчитиме про новий рівень відчаю для Росії.

У МЗС України акцентували на п. 36 підсумкової декларації саміту БРІКС у Казані, присвяченому Україні, в якому його учасники лише нагадали про власні національні позиції щодо ситуації в Україні, свою відданість цілям і принципам Статуту ООН, а також мирному врегулюванню та дипломатії.

У середу, 23 жовтня, на підконтрольну Україні територію повернулися ще п’ять родин, які виховують шістьох дітей віком від 3 до 17 років. Сім’ї виїхали з окупованих районів Херсонщини, Запорізької області та Криму.

Велика Британія та Німеччина в середу, 23 жовтня, підписали “визначну оборонну угоду”, спрямовану на посилення безпеки, інвестицій і робочих місць.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що гроші, які мали б піти на соціальні виплати українським біженцям у Німеччині, слід віддавати напряму Україні.

Проблема адаптації ветеранів та ветеранок з інвалідністю гостро стоїть на порядку денному суспільства сьогодні –…