Соцвиплати українських біженців у Німеччині варто віддавати Україні – Сікорський

Джерело: RMF24 з посиланням на ефір TVP Info

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що гроші, які мали б піти на соціальні виплати українським біженцям у Німеччині, слід віддавати Україні.

Про цю ідею він розповів на зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Сікорський вважає, що соцвиплати можуть заохочувати українців залишатись у Німеччині.

“Я запропонував йому, що допомогу, яку отримують українські біженці, – а це може становити до 1200 євро на місяць – краще було б передати безпосередньо Україні. Недобре, що існує фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки відновлювали податкову базу”, – вважає Сікорський.

  • Населення України з початку повномасштабного вторгнення Росії скоротилося на 10 мільйонів, або приблизно на чверть. Це пов’язано з еміграцією, падінням народжуваності та втратами на війні.
  • Центр міжнародних інституційних порівнянь і міграційних досліджень при Інституті Ifo в Мюнхені провів опитування, яке свідчить, що близько 25% українських біженців у Європі не планують повертатися до України після війни.
  • У вересні Національний банк України опублікував щомісячний огляд. Там згадано, зокрема, що з початку 2024 року Україну покинули ще 400 тисяч людей.

Міністерство закордонних справ Німеччини викликало тимчасового повіреного у справах  Північної Кореї в Берліні на тлі повідомлень про відправлення північнокорейських солдатів до Росії для їхнього перекидання в Україну.

На Донеччині у населених пунктах з активними бойовими діями перебувають 748 дітей, повідомив представник Донецької ОВА Дмитро Петлін.

23 жовтня російська армія атакувала артилерією та дронами Нікопольський район на Дніпровщині, внаслідок чого постраждали четверо людей.

У Закарпатті триває резонансна справа про зґвалтування неповнолітньої дівчини, яка вже більш як три роки…

Роман Гладкий, який наприкінці літа став начальником штабу командування Сил безпілотних систем (СБС), більше не обіймає цю посаду.