Внаслідок збройної агресії РФ в Україні загинула 581 дитина

Джерело: Офіс Генпрокурора

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 581 дитина загинула та понад 1330 зазнали поранення різного ступеня тяжкості.

Зазначається, що більше ніж 2230 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 581 дитина загинула та понад 1649 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 595, Харківській – 453, Дніпропетровській – 178, Херсонській – 180, Київській – 133, Запорізькій – 145.

Тоді як протягом минулих днів:

  • 21 жовтня внаслідок обстрілу с. Янтарне Донецької області загинув 11-річний хлопчик.
  • 21 жовтня внаслідок обстрілу м. Запоріжжя тілесні ушкодження отримала 8-річна дівчинка.
  • 21 жовтня внаслідок обстрілу с. Бузьке Новоодеського району Миколаївської області ушкодження отримала 15-річна дівчина.
  • 22 жовтня внаслідок обстрілу м. Суми Сумської області загинула 14-річна дівчинка.

Читайте також: МКС «дуже ймовірно» може видати ще один ордер на арешт Путіна – GRC

17 березня 2023 року досудова палата МКС у Гаазі видала ордер на арешт російського лідера Володимира Путіна у зв’язку з депортацією українських дітей до Росії під час повномасштабної війни проти України. Ще один ордер на арешт видано стосовно уповноваженої з прав дитини при президентові Росії Марії Львової-Бєлової за тим самим звинуваченням.

  • Нещодавно Катар домовився про повернення незаконно депортованих до РФ українських дітей. Наголошується, що це перший крок у реалізації механізму, створеного Дохою у співпраці з обома сторонами. Дипломати сподіваються допомогти повернути додому ще більше дітей у майбутньому, зазначив офіційний представник Катару.
  • Російські пропагандисти планують провести низку заходів, метою яких буде “порятунок” репутації уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львової-Белової.
  • Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну.
  • У Центрі національного спротиву повідомили, що на тимчасово окупованих територіях колаборанти почали активно залучати військових та так званих “добровольців” російської армії для виховання “патріотів Росії” з українських дітей.
  • З тимчасово окупованої частини Херсонщини на підконтрольну Україні території повернули ще 11 дітей.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.