США не змінили позиції щодо ракетних ударів углиб РФ

Джерело: координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі

США не змінили позиції щодо ударів углиб російської території західними ракетами.

Під час брифінгу Кірбі запитали, чи може адміністрація президента США Джо Байдена змінити думку щодо атак, у відповідь на розгортання у РФ військових КНДР.

На це Кірбі відповів, що вони “уважно стежать” за розвитком ситуації. Він додав, що Сполучені Штати поки не знають, чи будуть північнокорейські військові безпосередньо задіяні на полі бою “і якщо так, то де і коли”.

“Я не маю жодних політичних рішень чи варіантів, щоб говорити про це сьогодні. Останнє, що я можу сказати, це те, що політика президента не зазнала жодних змін у тому, що стосується того, що ми надаємо Україні, і як вони це використовують”, – наголосив він.

Президент України Володимир Зеленський та громадський діяч й інязор ерзянського народу Сиреся Боляєня одягли футболку з гаслом “make russia small again”. 

Співачка Христина Соловій збурила соцмережі через поцілунок з хлопчиком на своєму концерті.

Сім країн не поспішають підтримувати запрошення України до НАТО. Серед них найбільшими противниками швидкого вступу є Німеччина та США. Посол США в НАТО Джуліанна Сміт, яка залишає свою посаду, зазначила, що Альянс ще не досягнув тієї стадії, коли готовий запропонувати членство Україні.

Міністерство оборони Румунії ввечері в середу, 23 жовтня, повідомило, що радарні системи країни зафіксували два окремих сигнали, ймовірно, від безпілотників, які порушили національний повітряний простір.

У Донецькій області затримано російського агента, який допомагав ворожим військам прориватись до Мирнограда.