В ЗСУ можуть створити новий рід сил – Кіберсили

Джерело: Генеральний штаб Збройних сил України

У Силах оборони обговорили можливість створення нового роду сил у структурі ЗСУ – Кіберсил.

Проєкт концепції створення Кіберсил обговорили представники Сил оборони України разом з нардепами, які представляють парламентські комітети з питань безпеки, оборони та розвідки і експертами.

Очолив зустріч начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Анатолій Баргилевич.

На зустрічі учасники ознайомились з основними положеннями проєкту Концепції з урахуванням досвіду створення та функціонування Кібервійськ провідних країн світу.

Також було проаналізовано досвід застосування Збройних Сил України та інших частин Сил оборони України у кіберпросторі у межах боротьби з російським агресором, визначено основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень між частинами сектору безпеки і оборони щодо дій у кіберпросторі.

“Створення Кіберсил, як окремого роду сил, дозволить значно посилити спроможності українського війська, забезпечить ефективне планування та реалізацію повного спектра завдань в кіберпросторі, що, на рівні із суходолом, морем, повітрям та космосом, визнаний окремим операційним доменом”, – наголосили у Генштабі.

Влада Індії евакуює близько 1,5 мільйона людей у східних штатах Одіша та Західна Бенгалія через наближення циклону “Дана”. Шторм очікується протягом наступних 24 годин.

Головне управління розвідки попередило українців, що в містах готують проплачені мітинги-провокації.

Джерело: Наталка Діденко у Telegram В Україні прогноз погоди на найближчі дні передбачає антициклон, що…

Канадський співак Джастін Бібер, якого вважають однією з ймовірних жертв Шона Diddy Комбза, відреагував на арешт репера і скандальні звинувачення проти нього.

Ашан веде переговори про продаж своєї російської дочірньої компанії місцевому покупцеві. Угода може бути підписана найближчим часом, але ще потрібно отримати схвалення від російських урядових комісій.