Урсула фон дер Ляєн високо оцінила «дивовижний» прогрес України у боротьбі з корупцією

Джерело: Reuters

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 21 липня, високо оцінила “дивовижний” прогрес України у впровадженні реформ для боротьби з корупцією, захисту прав меншин і забезпечення незалежної судової системи.

Боротьба з хабарництвом є головною вимогою для вступу України до Європейського Союзу.

Україна працює над пакетом реформ, “від незалежності судової системи до боротьби з корупцією, від прав меншин до свободи ЗМІ”, – сказала фон дер Ляєн під час церемонії нагородження в Нью-Йорку.

“Я маю сказати, що дивовижно бачити, як швидко та рішуче Україна впроваджує ці реформи, попри війну. Вони захищають свою країну та реформують”, – додала вона.

Минулого місяця Міжнародний валютний фонд розблокував транш у розмірі 890 мільйонів доларів свого пакету на основі “значного прогресу” України у виконанні зобов’язань щодо реформ, але заявив, що інші заходи щодо прозорості та боротьби з корупцією “потрібно розпочати без зволікання”.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.

Італійська оборонна група Leonardo і німецький концерн Rheinmetall домовилися створити спільне підприємство для виробництва танків та інших систем наземної оборони.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.