Китай не повинен постачати обладнання в Росію – радник президента Франції

Джерело: Reuters

Радник президента Франції Еммануеля Макрона заявив, що Китай постачає в Росію предмети, які можуть використовуватися як військове обладнання, хоча й не у великих масштабах.

Відповідаючи на запитання, чи бачив Захід докази того, що Китай будь-яким чином озброював Росію під час війни в Україні, радник президента Франції Еммануель Бонн сказав: 

“Так, є ознаки того, що вони роблять те, чого ми б воліли, щоб вони не робили”.

Французькі чиновники повідомили CNN, що Бонн мав на увазі як технології подвійного призначення, так і допомогу, таку як шоломи та бронежилети.

“Нам найбільше потрібно, щоб китайці утрималися. Нам потрібно, щоб вони зрозуміли, що Україна є конфліктом глобального масштабу і що ми не можемо дозволити Україні програти з принципових міркувань, а також з причин, які є дуже оперативними”, – додав Бонн.

На запитання, що Китаю не слід робити, він відповів:

“Постачання зброї та, безумовно, економічна підтримка”.

Китай неодноразово заперечував надсилання військового обладнання до Росії після їх повномасштабного вторгнення в Україну. 

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

16 вересня Президент Володимир Зеленський  провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого обговорили актуальні питання на фронті та всередині країни.