Притула продав «мапу Буданова» за 14 млн: кошти спрямують на комплекси БпЛА для ГУР

Джерело: пресслужба Головного управління розвідки МО України

Волонтер Сергій Притула продав на благодійному аукціоні карту з кабінету глави ГУР Кирила Буданова із роздробленою на частини Російською Федерацією за 14 мільйонів гривень. Усі кошти спрямують на п’ять комплексів БпЛА для потреб спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Легендарна карта московії із кабінету начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова пішла з молотка за 14 000 000 гривень, – мовиться у повідомленні.

Зауважується, що керівник української воєнної розвідки передав карту для Притули, фонд якого нині проводить збір на закупівлю п’яти комплексів БпЛА EOS для потреб штурмових підрозділів ГУР МО України.

У пресслужбі пояснили, що виручені в межах аукціону гроші, власником якої став пан Михайло, покривають понад 10% від необхідної суми збору.

Зауважимо, Фонд Сергія Притули розпочав збір 120 мільйонів гривень на придбання комплексів БпЛА для українських розвідників-спецпризначенців.

Раніше, у ГУР пояснили, що розвідувальні БпЛА EOS – надійні, вже перевірені в бойових умовах, стійкі до дії ворожих засобів РЕБ. Такі переваги дозволяють ефективно виявляти, а потім знищувати скупчення російських  військ та техніки.

Долучитися до збору можна за посиланням.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.