Росіяни атакували Одещину дронами-камікадзе: є влучання

Джерело: речник української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук

Сьогодні, 24 липня, російські окупаційні війська черговий раз атакували Одещину дронами-“камікадзе”. Силами та засобами ППО було збито частину безпілотників, проте є і влучання.

За словами Братчука, повітряна тривога на Одещині продовжувалася 3 години 53 хв.

“Ворог намагався атакувати південь нашого регіону. Відпрацювали системи ППО, є збиття, але, на жаль, є і влучання у відповідну інфраструктуру”, – розповів він.

Також речник наголосив, що росіяни продовжують бити по цивільних об’єктах і українському зерну. При цьому Братчук висловив сподівання, що нова “зернова угода в новому форматі з гарантіями безпеки з’явиться найближчим часом”.

Своєю чергою, керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк повідомила, що сьогодні противник спрямував свою атаку з використанням дронів типу “Shahed” на Дунайські портові потужності.

“Вздовж усього узбережжя Дунаю порти відчували загрозу. Ворог намагався розвідати і способи захисту, в тому числі цих портів. Три дрони було знищено силами ППО, але, на жаль є влучання в один з портів – в аграрний ангар, в якому зберігалося зерно та пошкоджено ще декілька резервуарів для інших видів вантажів”, – розповіла вона в ефірі телемарафону.

Водночас Гуменюк зауважила, що внаслідок атаки є пошкодження певних портових потужностей, зокрема, кранів, які забезпечують роботу порту.

“Є інформація про трьох постраждалих працівників порту”, – наголосила керівниця пресцентру ОК “Південь”.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

16 вересня Президент Володимир Зеленський  провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого обговорили актуальні питання на фронті та всередині країни.