Екснардепу-власнику заблокованого проросійського телеканалу повідомлено про підозру в державній зраді

Повідомляє Служба безпеки України в Telegram

Колишньому Народному депутату України VII, VIII скликань Євгенію Мураєву заочно повідомлено про підозру у державній зраді, веденні інформаційно-підривної діяльності проти України та у вчиненні умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності України.

За дорученням російських кураторів, Мураєв створював та поширював російську пропаганду на його телеканалі та каналах відеохостингу YouTube. Він висловлював проросійські погляди, брав участь у різних політичних шоу, розповсюджував російські наративи про те, що в Україні “культурна війна та переслідуються інакодумаючі”, дискредитуючи незалежність України та підтримуючи домовленості з РФ. 

Колишній депутат також переконував свою аудиторію в тому, вступ України до НАТО та ЄС є помилковим та недоцільним.

Ці публікації та відеозаписи були активно поширені пропагандистами в Інтернеті та в соцмережах.

Відомо, що ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, підозрюваний активно допомагав ворогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва, де виявили готівку в російських рублях, зброю, а також комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами незаконних дій.

Згідно з висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, виступи та інтерв’ю підозрюваного є акціями вигідного впливу, які завдають шкоди безпеці України.

Досудове розслідування проводиться Головним Управлінням Служби Безпеки України у м. Києві та Київській області з оперативним супроводом СБУ.

Фотографи Влад та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.