Одеса потребує термінового посилення ППО — Зеленський

Джерело: президент України Володимир Зеленський.

Глава держави Володимир Зеленський наголосив, що Україна потребує термінового посилення ППО для захисту людей, історичної спадщини та продовження Чорноморської “зернової ініціативи”. Він заявив це прем’єр-міністру Великої Британії Ріші Сунаку.

Під час розмов президент розповів про щоденні намагання Росії зруйнувати історичний центр Одеси та портову інфраструктуру. Ми мусимо захистити Одесу.

“Обговорили подальшу оборонну співпрацю, перебіг українських наступальних операцій, актуальні оборонні потреби України”, — заявив президент.

Очільник держави разом з главою британського уряду відзначили ухвалення G7 Спільної декларації про підтримку України на Вільнюському саміті НАТО та подальше приєднання до неї інших країн. Вони разом скоординували майбутні кроки для її наповнення конкретними гарантіями безпеки на двосторонній основі.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.