На Тернопільщині місцевий житель знайшов браслети та сокиру, яким майже 4 тисячі років (Фото)

Джерело: Чортківська міська рада.

У Тернопільській області, неподалік міста Чортків, місцевий мешканець знайшов бронзові браслети та сокиру із міді, яким приблизно чотири тисячі років.

“Орієнтовно за 10-15 км від Чорткова місцевий житель знайшов справжній скарб – 17 бронзових браслетів періоду пізньої бронзи (центральноєвропейське виробництво) та сокиру із міді, яку використовували у військових цілях. Знахідкам орієнтовно чотири тисячі років”, – повідомили у Чортківській міській раді.

Пан Геннадій, знайшовши таку річ, зрозумів, що це – знахідка великого масштабу і вирішив віддати її на зберігання державі. Зокрема, до Національного музею історії України.

Зображення: facebook/Чортківська міська рада

Тож сьогодні, 25 липня, до Чорткова приїхали представники та археологи Національного музею історії України – провідного історичного музею України, що за кількістю та значенням колекцій є одним з найзначніших музеїв країни.

Зі слів археологів, такі браслети і сокиру вже знаходили на теренах України раніше, але таку кількість цінностей в одному місці бачать вперше. Спеціалісти виїжджали на місце знахідки скарбу та оформили всі відповідні акти.

Представники Національного музею історії України зазначили, що ця знахідка стане цінним поповненням їхньої колекції та експонуватиметься у Києві на виставці у середині серпня, що буде присвячена Дню археолога.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.