Окупанти вже атакують Україну «Шахедами», які виготовлені у Росії – Гуменюк»

Джерело: коментар речниці ОК “Південь” Наталії Гуменюк в етері телемарафону

Російські окупаційні війська вже почали застосовувати для атак на Україну ударні БпЛА типу “Шахед”, виготовлені на території РФ.

Як пояснила Гуменюк, про те, що ці дрони виготовлені в РФ свідчить їхнє маркування.

“Те, що на залишках тих “Шахедів”, які були знайдені після останніх атак, були вже маркування до прикладу кирилицею, говорить про те, що виробництво в них вже російське”, – сказала вона.

Речниця ОК “Південь” також зауважила, що південні регіони окупанти, зазвичай, атакують дронами випущеними зі східного узбережжя Азовського моря, однак були випадки, коли БпЛА запускали з тимчасово окупованого Криму.

“Вони використовують для пусків декілька маршрутів і намагаються використати особливості ландшафту для того, щоб приховати свої пересування”, – пояснила вона.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…